Bagsværd Lakrids

Bagsværd Lakrids er en dansk virksomhed, som blev skabt i 2014 i en bydel til Storkøbenhavn, kaldet Bagsværd. Søren Beier kom på ideen om at lave lakrids på en ny måde, og fik hurtigt sin studiekammerat, Morten Kornbech Larsen med i projektet.

Trods begge er uddannet kemiingeniører, var projektet mere besværligt end først antaget. Karameliseringsprocessen (kaldes maillard-reaktionen) var en udfordrende proces, og makkerparret startede med kun at kunne producere 6 plader lakrids dagligt.

Der kom hurtigt mange glade kunder, og efter et halvt år blev kokken Rasmus Hansen en del af virksomheden, og de flyttede produktionen ind i Rasmus’ køkken i Danske Studenters Roklub. Der kunne nu produceres 100 plader lakrids dagligt.

I 2017, og blot ét år efter de var flyttet ind i Rasmus’ køkken, havde virksomheden igen vokset sig så stor, at produktionen måtte flyttes. Denne gang til køkkenet under Brøndby Station. Her nåede produktionen at holde til et års tid, inden de i sommeren 2018 endelig fandt den perfekte lokation til produktionen af Bagsværd Lakrids, på intet mindre end hovedgaden i Bagsværd.

Bagsværd Lakrids har deltaget i The Liquorice Taste Award af flere omgange, med deres først skabte produkt, Lakrids Classic. Alle gange har Bagsværd Lakrids vundet medaljer – bronze i 2019, sølv i 2018 og guld i 2020.